3-way switch not working in "Auto"

Discussion of the physical aspects
Post Reply
ceritz
Posts: 4
Joined: Tue Jan 30, 2018 6:56 am
Bot?: No

3-way switch not working in "Auto"

Post by ceritz » Tue Jan 30, 2018 7:12 am

I am looking to see if someone could help me trouble shoot a Electric Brewery Supply BCS Control board that I had made for my brewery. It is a 50amp box with capability to run 2 electric elements. The BOIL switch, which is a 3-way switch does not work when switched to "Auto". The light does not come on and there is no sounds of the relays clicking when turned on. There are occasions, when turned back and forth from "Auto" to "Off" many times, the switch does come on but usually blinks and clicks on and off rapidly. There have been a couple times that it does stay on but only for several minutes. The switch works just fine in the "On" position. If there is anyone who may know what I could do to troubleshoot or know what parts I would need to replace, I am all ears.

ceritz
Posts: 4
Joined: Tue Jan 30, 2018 6:56 am
Bot?: No

Re: 3-way switch not working in "Auto"

Post by ceritz » Tue Jan 30, 2018 7:23 am

Here are a few pics to help illustrate the issue.
Attachments
IMG_2296.jpg
IMG_2296.jpg (80.41 KiB) Viewed 497 times
IMG_2295.jpg
IMG_2295.jpg (79.29 KiB) Viewed 497 times
IMG_2285.jpg
IMG_2285.jpg (110.11 KiB) Viewed 497 times

User avatar
JonW
Site Admin
Posts: 1615
Joined: Sun Jul 18, 2010 7:51 am
Bot?: No
Location: Huntington Beach, CA
Contact:

Re: 3-way switch not working in "Auto"

Post by JonW » Tue Jan 30, 2018 10:40 am

Sounds like either the physical switch could be bad or the wiring of the auto input/output is not right. Have you checked with Electric Brewing Supply?

ceritz
Posts: 4
Joined: Tue Jan 30, 2018 6:56 am
Bot?: No

Re: 3-way switch not working in "Auto"

Post by ceritz » Tue Jan 30, 2018 1:02 pm

Hi JonW. I have checked in with Electric Brewing but I am still waiting to hear back from them. Just wanted to see if there was something blaring that I could troubleshoot. I'm not too great with the electrical side of things.

BTW, your brewery build (on HomeBrewTalk) was my inspiration for this one. Thank you for posting all that you did. So close to brewing now, just need that switch to work.

User avatar
JonW
Site Admin
Posts: 1615
Joined: Sun Jul 18, 2010 7:51 am
Bot?: No
Location: Huntington Beach, CA
Contact:

Re: 3-way switch not working in "Auto"

Post by JonW » Tue Jan 30, 2018 3:16 pm

Thanks! I'd love to see more pics of your rig and especially the plumbing. Do you have it posted anywhere?

ceritz
Posts: 4
Joined: Tue Jan 30, 2018 6:56 am
Bot?: No

Re: 3-way switch not working in "Auto"

Post by ceritz » Wed Jan 31, 2018 6:44 am

Not yet but I will soon. I will post when I take a few more pictures.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests