DINS to adjust Duty Cycle in 4.0?

Describe your system and processes, and post your config file.
Post Reply
Matt B
Posts: 1
Joined: Sat Nov 21, 2015 9:18 pm
Bot?: No

DINS to adjust Duty Cycle in 4.0?

Post by Matt B » Sat Jan 02, 2016 12:40 pm

Hi guys,

First post here. I have my BCS 462 up and running my control panel. My set up is a 3 burner rig with RIMS. 4 DINS on the control panel. 1st is set to cancel the alarm. 2nd is to change a state. I would like to program the 3rd and 4th DINS to increase or decrease (respectively) a duty cycle for my Boil Kettle burner. Is there any way to do this in the 4.0 firmware? Thanks!

Matt

User avatar
JonW
Site Admin
Posts: 1615
Joined: Sun Jul 18, 2010 7:51 am
Bot?: No
Location: Huntington Beach, CA
Contact:

Re: DINS to adjust Duty Cycle in 4.0?

Post by JonW » Sat Jan 02, 2016 2:36 pm

DINS are designed to be used in either state exit conditions or ladder logic. If you'd like to have the DIN's activate different duty cycles, you'll need to have pre-set duty cycles in a few different states of a process and use the DIN's to jump from state to state to activate to requested duty cycle.

clearwaterbrewer
Posts: 383
Joined: Wed Feb 09, 2011 3:43 pm
Bot?: No
Location: Clearwater, FL
Contact:

Re: DINS to adjust Duty Cycle in 4.0?

Post by clearwaterbrewer » Sun Jan 03, 2016 12:26 pm

the request is a valid feature request in my opinion...

BrunDog
Posts: 96
Joined: Wed Mar 25, 2015 6:56 am
Bot?: No

Re: DINS to adjust Duty Cycle in 4.0?

Post by BrunDog » Sun Jan 03, 2016 3:28 pm

I agree. This should be accomplish-able via ladder logic. Ladder has so much room for possible expansion/improvement.

-BD

brahn
Posts: 539
Joined: Thu Dec 13, 2012 11:01 am
Bot?: No

Re: DINS to adjust Duty Cycle in 4.0?

Post by brahn » Sun Jan 03, 2016 6:38 pm

I like the idea of this being possible through ladder logic. I'll have to look into how that might be implemented.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest