BCS Desktop App Pre-Release (V 0.4.0)

Applications that run on PC/Mac.
brewstarke
Posts: 63
Joined: Thu Dec 27, 2012 7:19 am
Bot?: No

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by brewstarke » Mon Sep 14, 2015 4:32 am

Thanks for clarifying that Jon. My connection looks good at 300 too now that I've got my address in there correctly;

Could I add an indicator to show that I'm connected somehow? I suppose that would require some sort of logic or something.

Also a few bugs have popped up on me, and they're probably caused by my editing of your layout-

So a question first: I'm running a 460 so would like to remove the extra outs/ins/temps from your layout. Would I just delete that line from the object data sheet? Or is there a better method?

I have been getting rouge objects inserted into the object list which have been deleted (or at least I thought they had).
These rogue objects don't seem to show up in the interface but are on the list with the 'Obj_Type' labeled as System.Windows.Forms.Button

Also, when first starting up the app after making edits it opens with some earlier version of the layout I was working on. By going to the setup options and reselecting the XML layout file it reloads and looks fine.

And lastly, after messing around with the window size and layout I seem to have lost the buttons at the bottom of the Object Data tab- I believe they are simply outside of the window but I can't seem to expand the size larger to get at them, or scroll the page down to get at them. Maybe I should just reinstall the app and reload my layout xml?

I'm loving this app and can't wait to see it develop-
Many thanks for all your hard work on it--

BrunDog
Posts: 96
Joined: Wed Mar 25, 2015 6:56 am
Bot?: No

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by BrunDog » Mon Sep 14, 2015 9:52 am

I will try it again. I could not get the buttons to hide or move.

-BD

User avatar
JonW
Site Admin
Posts: 1719
Joined: Sun Jul 18, 2010 7:51 am
Bot?: No
Location: Huntington Beach, CA
Contact:

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by JonW » Mon Sep 14, 2015 10:05 am

brewstarke wrote:Could I add an indicator to show that I'm connected somehow? I suppose that would require some sort of logic or something.
I just look at the refreshed time in the lower right to know it is connected.
brewstarke wrote:So a question first: I'm running a 460 so would like to remove the extra outs/ins/temps from your layout. Would I just delete that line from the object data sheet? Or is there a better method?
In customization mode, you can click on a button you don't need and set the visible property to false. Alternatively, you can move it to a location off the screen. Yes, you can also delete the row entry in the object data list.
brewstarke wrote: I have been getting rouge objects inserted into the object list which have been deleted (or at least I thought they had).
These rogue objects don't seem to show up in the interface but are on the list with the 'Obj_Type' labeled as System.Windows.Forms.Button
Rogue objects don't just show up. What are the object names that you are getting? Whenever in customization mode, clicking on an object will automatically create a new record in the XML file to store the customized values.
brewstarke wrote: Also, when first starting up the app after making edits it opens with some earlier version of the layout I was working on. By going to the setup options and reselecting the XML layout file it reloads and looks fine.
It should always open with the last used layout. If you are seeing objects show up colored and then immediately turn off, that is because you modified the layout while those objects were active and it stored that color combo. Once the first refresh occurs with the BCS, it will reset their color to off. If you are having a different issue than this, please give some additional details and possibly screenshots.
brewstarke wrote: And lastly, after messing around with the window size and layout I seem to have lost the buttons at the bottom of the Object Data tab- I believe they are simply outside of the window but I can't seem to expand the size larger to get at them, or scroll the page down to get at them. Maybe I should just reinstall the app and reload my layout xml?
When in customization mode, select the BCS Desktop from the object list in the floating control panel. You can then change the form size there.

User avatar
JonW
Site Admin
Posts: 1719
Joined: Sun Jul 18, 2010 7:51 am
Bot?: No
Location: Huntington Beach, CA
Contact:

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by JonW » Mon Sep 14, 2015 10:07 am

BrunDog wrote:I will try it again. I could not get the buttons to hide or move.

-BD
Were you in customization mode? There should be no problems getting them to move or hide.

brewstarke
Posts: 63
Joined: Thu Dec 27, 2012 7:19 am
Bot?: No

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by brewstarke » Tue Sep 15, 2015 4:43 am

Rogue objects don't just show up. What are the object names that you are getting? Whenever in customization mode, clicking on an object will automatically create a new record in the XML file to store the customized values.
The object names are pretty much anything that I've deleted previously- Should I NOT be in customization mode AND deleting objects out of the Object Data table? I just realized that it's possible to delete records from the object table while not in customization mode.
Capture.PNG
Capture.PNG (54.68 KiB) Viewed 4447 times
Also I noticed that in the Object Data table my 'BCS Desktop' object's visible field is set to False-- I can see it though...

Regardless, this app is pretty sweet and can't wait to get it running in my system--
Thanks again for the work on this.

brewstarke
Posts: 63
Joined: Thu Dec 27, 2012 7:19 am
Bot?: No

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by brewstarke » Tue Sep 15, 2015 4:45 am

Oh and also meant to tell you I'm running windows 10 and seem to get slightly different behavior with the layouts loading if I run as Administrator vs just regular user. Maybe that's my issue??

User avatar
JonW
Site Admin
Posts: 1719
Joined: Sun Jul 18, 2010 7:51 am
Bot?: No
Location: Huntington Beach, CA
Contact:

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by JonW » Tue Sep 15, 2015 8:00 am

brewstarke wrote:The object names are pretty much anything that I've deleted previously- Should I NOT be in customization mode AND deleting objects out of the Object Data table? I just realized that it's possible to delete records from the object table while not in customization mode.
Let's put it this way.... don't delete an object unless you know what it is! The ones in your screenshot make up the temperature displays. There are actually 3 objects for a temp display - the panel, the description and the value. It looks like you are trying to delete those - and you shouldn't. Yes, you can delete them from the object table even when not in customization mode. The table view of the data is really only for troubleshooting and seeing what is stored in the file. While you can edit the data there also, that was not the purpose of the table.
brewstarke wrote:Also I noticed that in the Object Data table my 'BCS Desktop' object's visible field is set to False-- I can see it though...
The object "BCS Desktop" is the actual form. The visible flag is ignored on it since it must be visible.
brewstarke wrote:Oh and also meant to tell you I'm running windows 10 and seem to get slightly different behavior with the layouts loading if I run as Administrator vs just regular user. Maybe that's my issue??
Can you give me screenshots showing what is different?

brewstarke
Posts: 63
Joined: Thu Dec 27, 2012 7:19 am
Bot?: No

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by brewstarke » Tue Sep 15, 2015 3:15 pm

Ha!! Good point! I was trying to de-clutter the table for temps and outs that I don't have with the 460- I've since learned the way you've built each group. I should probably just start fresh, but figured I'd play with your setup first since you've put a lot more thought in on this than I.

Here's 2 shots:
The first is what the layout comes in at when starting the app in 'regular' mode-
Capture2.PNG
Capture2.PNG (58.79 KiB) Viewed 4438 times
and then if I run as 'Administrator'
Capture.PNG
Capture.PNG (51.66 KiB) Viewed 4438 times
I should mention that since I've removed a few of the objects it's not as much of a change between the two. This is really only a minor issue probably not worth digging in to deep on. After I reload the .xml file it loads in correctly. It doesn't seem consistent either- so it's likely something that I'm doing on my end...

Thanks for all the help---

User avatar
JonW
Site Admin
Posts: 1719
Joined: Sun Jul 18, 2010 7:51 am
Bot?: No
Location: Huntington Beach, CA
Contact:

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by JonW » Sun Sep 27, 2015 2:17 pm

A little update here..... I now have BCS desktop working on both Ubuntu Linux and Raspberry Pi! I still have some things to clean up in the code before I release a version for folks to play with, but there will be a release of the current feature set for these platforms. This will likely run fine on Mac OSX also, but I haven't tested there yet. Once I have it ready for the alternate platforms, Brahn will test it on his Mac first.

After this update, the next release will likely be the multi-unit version that will also include much more customization ability.

I'm using an Rpi2 and normally run the screen refresh at 400ms, but it has proven good down to 200ms. With the Rpi2, this makes for a VERY responsive touchscreen interface.

Image

clearwaterbrewer
Posts: 383
Joined: Wed Feb 09, 2011 3:43 pm
Bot?: No
Location: Clearwater, FL
Contact:

Re: BCS Desktop App Pre-Release

Post by clearwaterbrewer » Tue Sep 29, 2015 2:17 pm

what is the code to overlay a temperature on an image?

I try to move the Temperature_0_Value, but once it gets outside the parameters of Temperature_0_Panel, it is not visible... I don't want a big box with a border on my .png file, I just want the temperature..

I looked, but did not find Temperature_0_Panel in the .xml file... weird...
Untitled2.png
Untitled2.png (217.7 KiB) Viewed 4361 times

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests